Sofi Poulsen – logo2018-12-20T09:58:03+00:00

Project Description

Sagornas värld – en annan värld än den verkliga

Vi började med att tänka en portal. Ett en sån där rund öppning som man går igenom för att komma till en annan värld. Samtidigt så är även den runda formen en symbol för hela vår planet. Som är vår värld och hela världen får plats i sagorna. Så loggan har helt klart sitt ursprung från det runda…
Extra tillbehör till den runda formen: Lite dimma eller känsla av rörelse. Dimma när man tänker portal och rörelse när man tänker rund planet. Och nu till det kreativa, Sofi Poulsen – vem är hon????

Här är vår tolkning: En fritänkande person, mycket kreativitet och en stor förkärlek till sagor, inte sällan innehållande en drake. Draken kopplar även ihop det med tidigare logo. Jordnära och står för ett rättvis tänk. Inga traditionella flickor som måste räddas att diverse prinsar på diverse vita hästar. Står för balans mellan tingen/könen. Lite ying och yang-tänk flög in här. Suverän på att kläs sig i sagolika utstyrslar i samband med olika event. Hon är snäll, stort hjärta men tuff och biter absolut ifrån om hon ramlar över något som inte borgar för människors lika värde. Ingen tjej som man knäpper på näsan eller klappar om och säger Lilla Gumman till. Då skulle draksidan dyka upp.

Lösningen: En logo som har en unisex färgsättning (funkar även fint i enbart svar-vitt också). En logo som skall symbolisera att man går in i sagornas värld (portalen) och det är emblemet SP på ingången. Emblemet är bokstäver som är mer formade som sagoväsen, inte raka vanliga bokstäver. Utan mer som dimmiga älvor. Och på ett litet litet hörn så fick draken en plats även här. Knappt märkbar men den sticker ut som en liten detalj för betraktaren att hitta.

Grafiska Myran har skapat logotypen för författaren Sofi Poulsen

Det var en gång…
Och den gången leder till DRAKAR, FANTASY, PRINSESSOR, VÄSEN och SAGOR. Genom Sofi Poulsens magiska berättelser får du uppleva världar du ännu inte upptäckt. Kvalitetstid för både dig som läser och du som lyssnar. Sofi Poulsens böcker är fyllda av starka kvinnor och jämlika karaktärer. Det är moderna sagor och fantasyberättelser som får dig att glömma tid och rum. Böcker som du saknar när du läst färdigt, och även gärna läser en gång till. Och igen.