Nästan alla dagar grät jag2020-02-19T09:40:48+02:00

Project Description

Sättning av en sann historia

Beskrivning: Att skriva en bok är en stor uppgift. Handlar boken sedan om en själv, sin familj och egna upplevelser så betyder den något alldeles speciellt både för författaren och läsaren.

Att sätta en bok handlar om att få bokstäverna att bära texten och når ut till läsaren, utan att störa eller tar uppmärksamheten från berättelsen. Det kräver väl valda typsnitt. Typsnitt som binder ihop bokstäverna till välkända ordbilder i oändliga variationer. Rätt storlek och lagom långa rader med väl tilltaget radavstånd så läsaren utan att tänka hittar vidare till ny rad. Generösa marginaler som ramar in, och ger plats för bäde händer och trådbindningen i ryggen.

’Nästan alla dagar grät jag’ är skriven i dagboksform där varje dag blir ett nytt kapitel. Med korta dialoger, tankar, klockslag och pauser. Kursivt, fet, indrag, nytt stycke… Små korta meningar med mycket mening.

Utöver sättningen tog vi även fram en rollup som presenterar boken på mässor och boksigneringar.

Våra skills i detta projekt: Typografi, svenska skrivregler, korrekturläsning, grafisk formgivning.

Myrans kommentar: När Kristine Lorentzon bad oss om hjälp med att sätta hennes bok ville vi självklart ställa upp. Typografi, korrekt satt text och skrivregler är något som det ofta slarvas med, men som vi anser oss vara riktigt bra på.

Grafiska Myran har layoutat säljstödsmaterial till Nästan alla dagar grät jag av Kristine Lorentzson
Grafiska Myran har satt inlagan till Nästan alla dagar grät jag av Kristine Lorentzson