Konvegas2020-02-20T11:16:34+02:00

Project Description

Kör mer bil – men tanka smartare!

Beskrivning: Att uppmana till att köra mer bil kan absolut vara en ögonbrynshöjare. Det du väljer att tanka bilen med har en stor betydelse hur pass miljösmart ditt bilkörande är. Kunskapen om biogas som drivmedel är låg samtidigt som bilägare är mer eller mindre helt ovetandes om att nästan alla bensinbilar kan konverteras till biogas. Så vi fick uppdraget av Konvegas att sammanfatta detta i en folder som skall delas ut till de som funderar på sin nästa bil…. Eller som kan komma på tanken att konvertera den redan befintliga bilen.

Att biogasen dessutom kan produceras lokalt, skapa jobb samtidigt som vi får användning av vårt befintliga avfall så känns detta som något man vill att så många som möjligt skall få reda på.

I projektet fick vi även uppdraget att ta fram budskap, sammanställa fakta som vi även faktagranskat hos proffs på just biogas. För när man skriver att utsläpp kan minska med -202% så känns det väldigt viktigt att kolla upp att det verkligen stämmer. Och det gör det!

För att skapa lite uppmärksamhet så har vi tagit fram rubriken Låt bilen gå på tomgång.

Våra skills i detta projekt: AD, copy, grafisk formgivning, original och projektledning.

Myrans kommentar: Snälla be oss inte förklara det där med -202%. Minusprocent känns så konstigt så vi lämnar med varm hand över just detta till proffsen www.konvegas.se 😉