Ingers studenterbjudande2018-12-20T09:57:05+00:00

Project Description

Smörgåstårtor till den yngre målgruppen

Beskrivning: Vi fick frågan om vi ville ta fram ett adresserat DR till målgruppen som antingen tar studenten eller skall fira skolavslutning. Vår uppgift var att skapa ett sug efter just smörgåstårta hos denna målgrupp (adresserad till målsman). Vi ville här använda oss av ett litet avvikande format för att enklare sticka ut i mängden av den reklamskörd som ligger i brevlådan.

Att vrida och vända på både bildspråk och text är väldigt spännande. Ta stickprov hos den tilltänkta målgruppen för att checka av att vi är på rätt spår. Leta bilder som kommunicerar den känsla som vi söker och välja ord som stärker budskapet. Och samtidigt presentera Ingers stora utbud av just smörgåstårtor. Allt detta på ett DR-kort.

Ett DR som dimper ned i mottagarens brevlåda har väldigt kort tid på sig att fånga uppmärksamheten. Snabba budskap på framsidan som lockar läsaren att vända på kortet för att få mer info.

Skapa ett sug efter den både smidiga och goda festmaten som smörgåstårtan är. Leda in läsaren till hemsidan för att där göra sin beställning. Här gäller det verkligen att välja rätt text och rätt bild. Med snygg layout kommunicera budskapet som tilltalar aktuell målgrupp.

Våra skills i detta projekt: AD, copy, grafisk formgivning, original, projektledning.

Myrans kommentar: I just detta projekt var det en stor utmaning att hitta bilder på feststämning som inte innehöll någon mat då det enbart var smörgåstårtor som skulle kommuniceras. Så om du som läser detta är en fotograf som säljer bilder till bildbyråer så vill vi bara meddela att det finns ett tomrum där 😉