EC Life logo2019-03-13T17:41:03+02:00

Project Description

Logotyp, grafisk profil och grafisk manual åt EC Life
Webbdesign och grafisk profil åt EC Life

Ny logo och grafisk profil

Ett helt nytt uttryck för ett befintligt företag
Sweden Home Support ville ha en rejäl ansiktslyftning med nytt namn, ny logo, ny pay off och ett nytt kommunikationsspår. Uppdraget Grafiska Myran fick var en helt ny profil för EC Life.

Beskrivning: Inför framtida nysatsningar så togs det nya namnet EC Life fram där varumärkets erbjudande är hushållsnära tjänster som ger kunden mer fri tid för mer flexibel fritid. En logo som som visualiserar att hemmets långa To Do-lista redan är avbockad då EC Life redan fixat många av punkterna redan innan du kommer hem från jobbet. En pay off som förstärker ambitionen om att ge målgruppen ett enklare liv. En grafisk profil som skapar både ett utrymme för variation men ändå håller ihop den kommande kommunikationen. Vi tog även fram en kommunikationsväg vad gäller bildmanér och tonalitet.

Logotyp

Fräscha färger för en lätt känsla, “check-bock” för alla vardagssysslor EC Life löser åt kunden.

Grafisk profil

Typsnitt för print och webb (H1, H2, H3, body), dekorfärger som stärker den visuella profilen, förhållningsregler vid användande av logotyp, design av brevpapper, visitkort, kuvert.

Pay off (devis)

För att förtydliga namnet och ge mer känsla åt varumärket tog vi fram devisen: Lev helt enkelt. EC Life (Easy Life) vill ge kunden mer till att leva och göra det de gillar. De vill också göra livet enkelt för sina kunder, genom att sköta städning, handling, trädgårdsarbete med mera.

Tone of voice

EC Life fokuserar på det de ger kunden – mer tid! Detta förmedlas genom bilder men även genom copy och rubriker.

Bildmanér

Bilderna kommunicerar vad målgruppen får mer tid till; hänga med barnen, ta en omväg på joggingturen, häng lite längre med vännerna eller ta en stund och gör absolut ingenting.

Våra skills i detta projekt: AD, copy, original, programmering och projektledning.

Myrans kommentar: Att få vara med från en start eller nystart är lite speciellt. Många rundor med bollande och diskussioner banade väg för det slutgiltiga resultatet. Det vi gillar lite extra mycket är att vi har tagit fram en kommunikationsväg som ger stora möjligheter till spännande budskap framöver.

Logotyp, grafisk profil och grafisk manual åt EC Life
Logotyp, grafisk profil och grafisk manual åt EC Life
Logotyp, grafisk profil och grafisk manual åt EC Life