Den mörka sidan kriminalserie2020-02-18T17:34:38+02:00

Project Description

Grafiska Myran har layoutat och formgivit omslagen till kriminalserien Den mörka sidan av Mikael Nabring

I vissa projekt så är det mer noggrant originalarbete än form och layout som gäller

Beskrivning: När författaren Mikael Nabrink uppdaterade sin kriminalserie “Den mörka sidan” fick vi uppdraget att först och främst hitta en ny och gemensam röd tråd för samtliga omslag. Skapa en logo för seriens namn som bidrar till att hela bokserien håller ihop i sin layout. Diskutera med inblandad fotograf i vilka motiv det finns ett symboliskt budskap för de olika böckernas undertitlar. Totalt har fem omslag fått sin layout där alla har sin egna karaktär men ändå tydligt visar att de alla ingår i en och samma serie.

I projektet ingår även sättning av hela boken. Och inför sättningen av första boken har vi diskuterat fram både val av typsnitt som är lättläst, storlek på text men även vilka marginaler som ger hela boken en läsvänligt utseende. Då denna bokserie enbart trycks som pocket så slog vi ett slag för lite mer generös marginal i underkanten. För pocket läses oftast liggande och då bör det finnas plats för att hålla boken just i underkanten utan att det skymmer texten.

Våra skills i detta projekt: AD, grafisk formgivning, original, projektledning.

Myrans kommentar: Det är lätt att tänka att massa svart text sida efter sida skulle vara ett litet mindre kul projekt. Men det är i såna här fall som högklassigt originalarbete kommer till sin rätt. Hur dessa sidor ser ut avgör direkt hur läsvänlig boken uppfattas. Och att vrida och vända på symbolik i olika bildmotiv är både stimulerande och intressant. Hur ser en bild ut som skall stå för ordet Begäret ut? Eller för ordet Vedergällningen?