Åsnen – Natur och nationalpark2020-02-18T17:35:04+02:00

Project Description

Naturen på riktigt blir en riktig innehållsrik bok

Beskrivning: Nu när delar av Åsnenområdet har blivit Sveriges 30:e nationalpark var det dags att både uppdatera och utveckla den befintliga naturguiden, som producerades av myrorna hos tidigare arbetsgivare. Omfattande komplettering och uppdatering innebär ett projekt som sträcker sig över ett halvår. Det är stort att bli en av Sveriges nationalparker och området runt Åsnen har en väldigt rik fauna. I boken finns det beskrivningar och bilder av djur och växter, kartor, faktarutor, områdesbeskrivning, tips på vandring, ordlista och så några skönlitterära texter. Allt med avancerad typografering. En omfattande bok som ställer stora krav på noggrannhet och ordningssinne, samtidigt som layouten skall uppmuntra till läsning och utforskande. Formatet är anpassat så att boken skall vara enkel att ha med sig på utflykt och den som håller den i sin hand kommer inse att det finns mycket att upptäcka.

Totalt 328 sidor! I samband med uppdateringen så har boken producerats i både en svensk och engelsk upplaga, mer eller mindre parallellt. Helt klart en “tungan-rätt-i mun” projekt. Ett projekt där stort kontrollbehov kommer till sin rätt.

Våra skills i detta projekt: Grafisk formgivning, original, väl utvecklat ordningssinne, projektledning.

Myrans kommentar: Riktigt långa projekt blir som en del av en själv. Och naturälskande som vi är så är detta ett riktigt hedrande uppdrag. Inte för att vi har lärt oss varje fågelnamn, varje benämning på alla blommor. Men vi vet väldigt väl var vi hittar informationen och vet att vi klarar av att hålla koll på en omfattande produktion som innehåller näst intill galet mycket information.