Agility World Championship2020-02-18T17:34:53+02:00

Project Description

Att uppmuntra till spridning på sociala medier

Beskrivning: Till ett VM kommer det tävlande, supporters och övrig publik från världens alla hörn. I oktober 2018 arrangeras VM i agility i Sverige, närmare bestämt i Kristianstad. Ett gigantiskt internationellt event som riktar sig mot en väldigt specifik målgrupp, agilityintresserade. Det är en internationell angelägenhet samtidigt som det är ett tillfälle att både profilera Sverige och Kristianstad. Tävlingen kommer arrangeras inomhus i Kristianstads Arena och vi ville här ta fram något som lockar till interaktion och spridning på sociala medier.

Resultatet blev en fotovägg som kommer få en central plats på arenan där publik och tävlande rör sig. Fotoväggen har ett mönster med aktuell logo för VM som kommer fungera som en bakgrund. Till detta har vi tagit fram totalt 10 formskurna handskyltar med olika motiv och budskap. Fritt fram att välja vilket budskap man väljer att hålla i då fotografering sker. Eller så tar man helt enkelt olika bilder. I grupp med andra eller enbart på sig själv. Som sen läggs ut på sociala medier för att visa att man är en av de människor som är på plats på det största eventet inom agilitysporten 2018.

Väggen och skyltarna kommer även att användas för kommunikation i samband med marknadsföring av VM under månaden inför startskott.

Våra skills i detta projekt: AD, copy, grafisk formgivning, projektledning.

Myrans kommentar: Ett projekt där kreativiteten och idéerna flödar fritt. Försöka klura ut vilka budskap som målgruppen kan tänkas uppskatta. Vi hade en gigantisk lista på olika budskap som det sen gällde att prioritera ifrån. Att ha över hundra skyltar hade blivit lite väl bra… 😉